teisipäev, oktoober 18, 2005

Äiapapa õunakook

Jagan oma äialt saadud ülilihtsa ja ülimaitsva õunakoogi retsepti:

  • 3 muna
  • 1 klaas jahu (ise soovitan riisi- või maisijahu, maitseboonus juures kohe)
  • 1 klaas suhkrut (ise soovitan 0,5 klaasi, muidu tuleb liiga magus ja rafineerimata suhkrut ehk siis pruuni suhkrut)
  • natuke küpsetuspulbrit
  • ca 5 õuna, väiksemaid isegi rohkem

Munad vahustada kergelt suhkruga, lisada jahu küpsetuspulbriga segatult ning õunatükid. Siis lahti käiva vormiga, põhjas küpsetuspaber ja natuke margariiniga üle määritud, ahju , 200 C juures ca 20-30 minutit.

Siinkohal kutsun kõiki minu blogi lugejaid üles häid ja lihtsaid retsepte jagama. Soovitavalt siis õuntega seoses. Meil kodus õunauputus ja küllap mõnel teiselgi :)

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Viimati proovisin sellist kooki:

Pariisi õunakook
1 1/2 dl jahu
1 dl suhkrut
1 sl küpsetuspulbrit
1/4 tl soola
1 tl vanillisuhkrut
3 muna 3 sl õli
1 dl piima
800 g õunu

Kate:
3/4 dl suhkrut
1 muna
50 g võid

Kook maitseb nagu hästi mahlane saiavorm (kui lähemalt uurida siis on ju tegu põhimõtteliselt pannkoogitaignaga) ja ei ole üldse rasvane. Nagu Leenu kommenteeris, siis sobiks hästi piimaga süüa. Magus kate teeb asja huvitavaks.
PS! Märkusena veel pruuni suhkru kohta, kuna meie ka kasutame seda. Rafineerimata suhkur on küll pruun suhkur, aga iga pruun suhkur ei ole rafineerimata suhkur. Päris rafineerimata suhkur on ka mõnevõrra kallim. Meie kasutame Billington'i demerara suhkrut.

Kristi ütles ...

Triinu märkus pruuni suhkru kohta täitsa õige. Ise kasutame hetkel Selverist diabeetikute letist ostetud Risenta rafineerimata rooshkrut, mis on kuldse värvusega ja sisaldab 100g kohta ka 4 mg rauda.