neljapäev, märts 04, 2010

Rrrrrrrrrr huuuu - kandelinast ja kõhukotist meie kaubandusvõrgus

Sihukesed värinad läbisid keha, kui koju jõudsin ja mantli seljast viskasin. Vabanesin konfliktolukorrast ehk sundseisundist. Lühidalt ...

Käisin täna Järve keskuses beebiasjade poes lapsekandmisvahendeid vaatamas. Lihtsalt huvi pärast möödaminnes, et mida pakutakse, milline valik ja milline info sinna juurde. Mulle soovitati mugavat ja lihtsalt kasutatavat kõhukotti BB! Küsimuse peale, kelle seisukohast mugavat, ei osanud müüja midagi vastata, vaid otsustas siis näidata, kui lihtsalt kott tema kehale käib ja midagi karta pole! Nukku tal lapse asemel katsetamiseks polnud, seega sai tõesti näha vaid seda, kui lihtsalt traksid selga saavad ja klõpsudega esiosa külge käib ja lisapingutus ning valmis ongi. Jube! Või pigem ikka kurb olukord, kui nt esimest last ootav ema poodi nõu läheb küsima ja eelnevalt pole selle teema kohta infot jõudnud koguda. Lapse asendi, vajaduste ja võimaluste kohta ei osanud müüja rääkida rohkemat, kui et jalgevahe riba saab kolmele pikkusele reguleerida ja kui laps näoga välja poole panna (aah, aiaiaiai), siis keerata peatugi alla. Naeratuse tõi müüja näole sõnum, et tema kandis oma last 1-kuuselt alates kõhukotis ja praegu on ta 12 ja midagi hullu pole juhtunud! Tore põhjendus küll :(
Ma tundsin, kuidas emotsioonimolekulid kõik pähe ja näkku kogunesid ja hoidsin keelt hammaste taga, sest oleks kohatu olnud hakata lihtsalt tänavalt tulijana heatahtlikule ja sõbralikule müüjale loengut imiku kehakujust, vajadustest, lapsekandmise abivahenditest ja klienditeenindaja või müüja eetikast pidama. Huuu, ma pidin sealt võimalikult kiiresti välja saama, kuid jalad ei liikunud paigast. Nii ma siis higistasin seal oma sulemantlis, müts peas ja emotsioonid sees möllamas, kuni suutsin küsida, kas teil kandelinu ka on?
Hetkel ei ole, üks oli, see tavaline puuvillane, aga see osteti ära.
Ok, kas te olete huvitatud infost lapsekandmise kursuste kohta, kus õpetatakse lapsevanemaid last õigesti kandma ja kandelina siduma? Nt kui kliendid tunnevad selle teema kohta huvi, saaksite kohe infot jagada, et toimuvad sellised ja sellised lapsekandmise kursused, kus õpetatakse kandelina sidumist jne.
Meie siin ei otsusta midagi, siis peate kontoriga rääkima.
Väga hea, palun siis vastavaid kontakte. Saingi ühe telefoninumbri ja aadressi.
Mõtlesin, kas tutvustan end või mitte. Otsustasin seda mitte teha. Ei teagi miks. Oleks ikka võinud. Väga ebaviisakas minust. Hea küll.
Ja siis ma palusin müüjalt, et ta edaspidi klientidel ei soovitaks last näoga endast välja poole kanda, kuigi BB karbil on suured pildid peal jne. Põhjendasin ka. Ta vaatas mind suurte silmadega ja ütles, et BB on väga kvaliteetne tootja ja ...
Usun, et nende tooted võivad olla kvaliteetsest (kvaliteet tähendab nõuetele vastavat)materjalist, kuid antud juhul pean silmas lapse turvalise arengu seisukohta.
Vahepeal küsisin ka BB eesti keelset kasutusjuhendit ja seal polnud sõnagi lapse kandmisest. Nojah, võibolla ei peagi, kuna tegemist toote kasutusjuhendiga, kuigi võiks, sest tegu ikkagi ka lapse kandmise vahendiga ja info, kuidas laps peab tootes olema, peaks ju ka oluline olema.
Ja siis ma märkasin midagi täiesti uut ja jubedat-uus toode, mille nimest ma aru ei saanud, oskasin vaid lugeda, et tegu mingit sorti kandelinaga, millel veel kasutusjuhendit polnud tõlgitud. Ainus ilus asi selle juures oli üks pisike joonis karbil lapse puusade õigest asendist. Ülejäänud karbi pind oli täis suuri värvilisipilte elusa lapsega selles linas ja neist ükski ei vastanud sellele ilusale ja õigele joonisele :(
Ja nii oligi!

1 kommentaar:

siisike ütles ...

Sa tegid mind nüüd väga ebakindlaks ja ettevaatlikuks. Ma ei tea sellest teemast eriti midagi, kuna siiamaani pole sellises eas lastega nii lähedalt kokku puutunud, et neid millegi sees kanda. Aga sügisel on meil omal laps sündimas ja kavatsesin ka sellise köhukoti osta. Miks sa ei soovita neid?
Kas kandelina on parem?
Tänud ette.